Ablakfóliázás

Matricázás

Betekintésgátló ablakfólia

A betekintésgátló ablakfólia sokféle lehet. Fényvisszaverő fólia, savmart vagy homokfúvot opálfólia, esetleg úgynevezett one way vision, egy oldalról belátást gátló fólia.

Opálfólia

Talán a leggyakrabban előforduló ablakfólia a betekintésgátló fólia. Funkciójuk szinte minden esetben ugyanaz: nyugodtabb légkört teremteni irodánkban, lakásunkban olyan helyeken, ahol a betekintésgátló fólia nélkül szinte kirakatban zajlana az élet, mindezt úgy, hogy azért a terrmészetes fényt beengedjük a helyiségbe.
A betekintésgátló ablakfólia a nevében is foglalt betekintésgátló hatásán túl, nem csak a belátás ellen véd. Bizonyos fajta betekintésgátló fóliák számottevő szigetelő hatással is bírnak, megkönnyítve ezzel az épület hűtését-fűtését, ezzel jelentősen hozzájárulva a kisebb energiafogyasztáshoz.

Többféle belátás elleni fólia létezik. Talán a legelterjedtebb a homokfúvott, vagy savmart hatású opálfólia, ami a tejüveg látszatát kelti. Ez a belátás gátló ablakfólia mindkét oldalról egyaránt opálosan akadályozza az átlátást, de úgy, hogy azért elégséges mennyiségű természetes fényt juttat be a helyiségbe.
A belátás elleni homokfúvott ablakfólia felhasználási területe kifejezetten széles. Alkalmazhatjuk mellékhelyiségek, rendelők, üzletek, raktárak, irodák bevilágító, vagy elválasztó üvegfelületeire, de alkalmazhatók üveg szekrények vagy üveg gardróbok felületein is. Gyakran belátás elleni homokfúvott ablakfólia kerül zuhanykabin üvegfelületeire is, így akadályozva a szabad átlátást. 

Autófólia, vagy matricázás? Bízza ránk!

Hővédő és tükörfólia

A betekintésgátló fóliák másik elterjedt csoportja, a hővédőfólia, vagy tükörfólia. Ezek a tükröződő vagy detektív ablakfóliák megoldást nyújtanak irodaépületek, ügyfélszolgálati irodák esetén betekintésgátló hatás elérésére. Kiváló hővédő tulajdonságaiknak köszönhetően akár a hő 80 %-át kívül tartják, klimatizált helyiségek esetén jelentősen segítik a belső hőszabályozást.

Nappali fényviszonyok közt működnek, mindig abba az irányba tókröződnek, ahonnan a nagyobb fényt kapják. Ha szeretnénk, hogy az ablakfólia esti fényviszonyok között is betekintásgátló fóliaként funkcionáljon -amennyiben van rá lehetőség- érdemes kívülről megvilágítani és így nagyobb fényerőt biztosítani kívülről.
Irodai és intézményi felhasználásuk mellett a hővédő fólia alkalmazható családi házak, lakások ablakfóliázására is, javítva ezzel az élpület szigetelését és ezáltal csökkentve a rezsiköltségeket.

Autófólia, vagy matricázás? Bízza ránk!

Dekorációs fólia

Az ablakfólia nem csak betekintésgátló, hanem látványos dekorációs elem is lehet. Kirakatok, irodák ablakai lehetőséget nyújtanak látványos dekoráció, vagy akár reklám kihelyezésére is. Dekorációs fólia segítségével különféle formákat, szövegeket, képeket jeleníthetünk meg, amik már messziről látványossá és felismerhetővé teszik irodánkat vagy üzletünket. A lehetőségeinknek itt is csupán a fantázia szab határt. 

Fóliából történő kivágással céglogót, szövegeket jeleníthetünk meg, vagy különféle formákkal tehetjük látványosabbá a rendelkezésre álló felületeinket. Dekorációs fólia nyomtatással képekkel, reklámokkal gazdagíthatjuk üzletünk, irodánk megjelenését. Ha átlátszatlan fóliát választunk, azzal a belátás mellett a bejutó fény mennyiségét is csökkentjük, ezért olyan helyen lehet hasznos, ahol szeretnénk elkerülni vagy lecsökkenteni a közvetlen napfény hatásait.
Ha szeretnénk megtartani a helyiség természetes megvilágítását, de mindemellett képpel, vagy grafikával öltöztetnénk fel a külsőt, leghetőség van un. one way vision fólia használatára, ami a külső oldaláról a nyomtatott dekorációt teszi láthatóvá, belülről pedig csupán minimálisan gátolja a kilátást. Ennek a megoldásnak megint csak sajátossága, hogy a világosabb oldalról tekintve fejti ki betekintésgátló hatását, ezért megváltozott fényviszonyok esetén a grafika láthatósága és a betekintésgátlóhatás is megváltozhat.

üvegfóliázás, ablakfóliázás
ablakfóliázás
ablakfóliázás, hővédő fólia

Kapcsolat

+36 70 317 1139

info@dekorpartner.hu